Opetusministeri Li Anderssonin audienssi 17.5.2022

Aasian ja Afrikan kielten hankkeen koordinaattori Päivi Siltala-Keinänen osallistui SUKOL ry:n pyytämälle opetusministeri Li Anderssonin audienssille 17.5.2022. Eduskunnan historiallisen äänestyksen takia audienssi muutettiin lyhyellä varoitusajalla lähitapaamisesta TEAMS-tapahtumaksi. Audienssilla olivat mukana Suomen kieltenopettajien liitto SUKOL ry ja Valtakunnallinen lukion kieltenopetuksen kehittämishanke LUKKI. 

Audienssin pääaiheina olivat perusopetuksen laajakirjoisempi kieltenopetus, aidon ja tasa-arvoisen valinnanmahdollisuuden takaaminen, kielipolun jatkuvuuden varmistaminen perusopetuksesta toiselle asteelle ja korkeakoulujen pistetyökalun vaikutuksen häivyttäminen lukion kieliopintoihin. Opetusministerille luovutetun muistion voi lukea tästä. 

Hankkeen koordinaattori Päivi Siltala-Keinänen toi audienssilla esille myös japanin, kiinan ja arabian kielen aseman ja opiskelun Suomessa. Opetusministeri Andersson lupasi koordinaattorin pyynnöstä selvittää arabian kielen opettajaksi pätevöitymistä Suomessa.